Burun Dolgusu
Ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinen burun dolgusu, cerrahi müdahale yapılmadan gerçekleştirilen burun şekli değişikliklerini ifade eder. Bu prosedür genellikle cilt dolgu malzemelerinin enjeksiyonunu içerir. Cilt dolgu malzemeleri, hyalüronik asit dolgu malzemesi gibi hacim kazandırmak için farklı yüz bölgelerine enjekte edilen ürünlerdir. En çok enjekte edilen yüz bölgeleri arasında dudaklar, nazolabial kıvrımlar (burun kenarları ile ağzın köşeleri arasındaki kırışıklıklar) ve yanaklar bulunur. Son yıllarda, cerrahi olmayan rinoplasti tekniği gelişti, bu prosedürde de burundaki dolgu enjeksiyonu ile burundaki boşluklar, girintiler, kontur eksiklikleri ve asimetriler tedavi edilmeye başlandı.
Burun dolgusu nasıl yapılır?
Prosedür, burun dokusunu doldurulması, genellikle 20-30 dakika boyunca uygulanan bir anestetik krem ile daha sonra cerrahın ve hastanın belirlediği kilit alanlara enjekte edilmesinden oluşur ve böylece estetik açıdan düzelme sağlanır. Enjeksiyon genellikle 5-10 dakika sürer ve klinik ortamda gerçekleştirilir.
Burun dolgusunun avantajları nelerdir?
Burun dolgusu estetiği hastalara birçok avantaj sunmaktadır. Birincisi, ameliyat olmak istemeyen ya da ameliyatı düşünen fakat henüz karara varamamış birçok hasta için iyi bir seçenektir. İkincisi, rötuşların gerçekleştirilmesi çok kolaydır, çünkü belirli bir bölgeye az miktarda dolgu eklemek için basit bir enjeksiyon yapılması yeterlidir. Bu özellikleriyle, burun, enjeksiyonlarla arzu edilen sonuç elde edilinceye kadar “şekillendirilebilir”. Ve üçüncü olarak, burun dolgusu cerrahi tekniklere kıyasla çok daha ekonomiktir.
Burun dolgusunun etkisi ne kadar sürer?
Burun dolgusunda kullanılan dolgu malzemeleri kalıcı olmadığı için, teknik, hastaya kalıcı bir şekilde taahhütte bulunmadan sonuç hakkında fikir sahibi olmasını sağlar. Hastanın sonuçtan tamamen memnun olmadığı durumlarda, işlem geri dönüşümlü olduğu için güven vericidir. Dolgu birkaç ay içinde kaybolur ve burun orijinal şeklini alır.